Igår var vi på besök på vårt nya kontor för min firma som jag jobbar på. Kontoret kommer att vara klart i slutet av sommaren , jag har suttit med i en referensgrupp för att vara med och ta fram hur vårt framtida kontor skall möbleras för att bli både effektivt och trivsamt. Det var spännande att se kontoret IRL efter bara sett det på ritningar innan. Det är ett så kallat aktivitetsbaserat kontor vilket innebär att man inte har en fast plats, så det kommer att bli en omställning. Vårt nuvarande kontor ligger bara 2 km bort men från och med i höst kommer jag att få över 6 km till jobbet, Anders tycker att jag skall skaffa en elcykel…

Jag är alltid så trött på fredagar efter en hel arbetsvecka och igår var det värre än vanligt. Det kan bero på att det är mycket på jobbet just nu samtidigt som jag sover som en kratta. Så efter på spåret var det läggdags, det blev inte mycket till mysfredag. När man har så mycket att göra på jobbet är det så skönt att ha hjälp med städningen, i torsdag fick vi huset städat så nu går vi in i helgen med ett renstädat, dammfritt hus och det är verkligen det bästa lifehacket att ha hjälp med städningen.
Nu när det bara är Anders och jag så blir det inte så stökigt här hemma längre så det räcker med städning varannan vecka. Där i slutet av korridoren ligger ett renstädat och smulfritt kök, härligt.


Min förodling som jag startade upp 25 januari och som grodde efter 5 dagar, se här, de har fått dubbla kronblad nu.
När fröna väl har grott är det viktigt att småplantorna får mycket ljus för att inte bli bleka och gängliga. Dagsljuset räcker inte till förrän i april, så mina står i 13 grader under takfönster och växtbelysning i Hannas studio. Växtbelysningen är tänd minst 14 timmar per dag.
När småplantorna har fått några av sina riktiga blad, om 3-4 veckor, skall jag skola om dem till var sin 7,5-centimeterskruka, i näringsrik planterings- eller blomjord.
När plantorna har börjat förgrena sig kan man ta sticklingar. Om man beskär plantan får den ett buskigare växtsätt och man får fler plantor på köpet, även om blomningen försenas något. Klipp av topparna precis över ett bladpar och låt dem rota sig i krukor med fuktad blomjord. Låt inte jorden torka ut.

Nytt kontor
Märkt på:                        

2 reaktion på “Nytt kontor

 • 2023-02-15 kl. 10:15
  Permalänk

  Spännande med nytt även om jag är lite skeptisk till detta med aktivitetsbaserat som är så poppis sen några år.
  Hoppas det blir bra!
  Annika

  • 2023-02-16 kl. 19:59
   Permalänk

   Ja vi får se hur det går med aktivitetsbaserat kontor. Jag tror att många, läs jag, kommer att jobba hemifrån. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram