För några år sedan gick vi från att bygga kaffe i en perkulator och investerade i kaffebryggaren Moccamaster i färgen creme vit. Jag tröttnade på perkulatorkaffet som har lite mer kropp än Filterkaffet som nu har blivit min favorit av kaffebryggningsprocesser. Det som karakteriserar en perkulator, eller perkulatorbryggare, är att vattnet passerar kaffet fler gånger än i en klassisk kaffebryggare. Smaken på ett kaffe bryggt av en perkolatorbryggare är ett kaffe med en med lite mer robusthet och fyllig karaktär än en vanlig droppkokare. Efter att ha druckit kaffe hos min svärmor som hade en Moccamaster så föll valet på denna typ av kaffekokare när vi ersatte vår perkulator. Eftersom kaffekokare står framme på bänken i köket är utseendet viktig och jag valde därför färgen krämvit som för tankarna tillbaka till 50-talet. Så även om Moccamastern är lite dyrare så är det värt för en kokare som både brygger en fantastisk kopp kaffe och är snygg att titta på.

Utrymmet i köket, ledig bänkyta, var också en av de avgörande faktorerna till att vi valde just Moccamastern . Moccamastern är relativt liten jämfört med andra kaffebryggare och tar ändå upp mer plats än vår gamla Perkulator men det är så värt för att få en god kopp kaffe på morgonen.

Och bredvid kaffekokaren står en vattenkokare som också valts mycket på grund av sin snygga design.

Moccamastern stänger av sig själv efter 40 minuter och har även en perfekt dropp stopp funktion som gör att du kan ta kannan från plattan medan kaffe bryggs utan att det droppar på värmeplattan. Detta är ingen betald reklam för Moccamastern utan ett tips till dig som vill brygga ett gott kaffe hemma helt enkelt.

Jag är ju lite traditionell när det kommer till kaffe, jag kan ju tycka att en kopp espresso från en av de där stora espressomaskinerna kan smaka gudomligt. Men att ha en sådan stor maskin i vårt retrokök det skulle bara inte gå, jag skulle reta mig på den varje dag jag steg in i köket och en kopp från en traditionell droppkokare är mer min grej ändå.

Min favorit bland kaffebryggare
Märkt på:                

2 reaktion på “Min favorit bland kaffebryggare

 • 2023-02-20 kl. 10:26
  Permalänk

  Ja Moccamastern är bäst. Inget onödigt krångel och gott kaffe. Vi har en vattenkokare från Eva Solo jag fick den i julklapp från ett jobb jag hade tidigare. Pryder sin plats den med. En liten kapselmaskin har vi också från Nespresso. Smidigt om man vill ha en snabb espresso /lungo. Och kapslarna återvinns.
  Vi gillar kaffe 🙂
  Annika

  • 2023-03-17 kl. 08:08
   Permalänk

   Ja kaffe är nödvändigt 👏😀. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram