Det är inte bara bara att öppna ett kallställt fjällhus, att skotta sig fram genom meterdjup snö, att dra packningen på pulka med skidor, att hämta ved och börja elda i kaminerna, att hämta diskvatten från tanken i källaren. Men nu är klockan halv 5 exakt 12 timmar sedan vi steg upp hemma i Västerås för att köra de 49 milen till Fjällhuset. Jag är slut som människa men njuter av ett glas vit Chardonnay i tjocktröja och varma filttofflor, det är 13 grader i stugan så det gäller att klä sig ordentligt. Anders som har oändligt mer energi spände på sig skidorna och tog en tur för att kolla spåren.

Utsikten från lillstugan.

Iskristaller på insidan av fönstret i Gamstugan

Utsikten från vårt sovrum, söta rutiga gardiner designade av min Svärmor. Det finns så mycket som påminner om min kära svärmor så hon finns i våra tankar särskilt mycket här uppe på fjället. Nu skall jag ta en höneblund innan jag värmer på den goda köttfärssåsen som jag gjorde hemma igår, den fick koka i 2 timmar så den smakar ljuvligt.

Fjällhuset en av mina favoritplatser
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram