Känslan i ett hem eller rum hänger på detaljerna, men, vad menas med det? Man kan inreda rum och hem på tusentals olika vis och inget sätt är bättre än det andra, alla typer av inredning har såklart sin charm men mycket sitter i färger, mönster, material och detaljer. Eftersom jag har svårt att se det färdiga resultatet innan allt är på plats så hjälpte det att köpa ett hus som hade många av de viktiga grunddetaljerna på plats. Och med grunddetaljer menar jag inredning som är typiska i ett hus byggt på 50-talet, marmorgolvet i hallen, den stora eldstaden i rött tegel, det höga snedställda taket i vardagsrummet, de välbevarade köksluckorna, teakbänken i hallen, kornischerna i vardagsrummet. Sedan var det bara att fylla på med detaljer som matchar resten av huset som nya bänkskivor i köket med teakkant, ny ytterdörr i teak, möbler som sideboard, byråer och teakstolar och krydda allt med gröna växter.

Här ser man en av kornischerna som följde med huset, till en rottingspegel från Indiska, vägglampan BL10, kuddfodral som jag sydde av överblivet tyg när jag klädde om köksstolarna, skåpen Eket och lite gröna växter på det. Just denna hörna är jag särskilt nöjd med, bra detaljer här om ni frågar mig.

Vardagrummet från en annan vinkel med det höga snedställda taket, kornischerna och detaljerna som knyter ihop rummet, som soffbordet som är rummets centerpiece.
Jag gillar inredningsdetaljer med lite patina och det har soffbordet i massor.

Köket i Villa Ormberget var en av de saker vi föll för när vi köpte huset för snart 10 år sedan. Nya bänkskivor och nytt golv är inredningsdetaljer som förstärkte intrycket av ett kök från 50-talet. Taklampor, stringhylla, Urbanears högtalare och köksmaskiner som står framme är också detaljer som förstärker stilen i köket.

Hannas studion är ett rum som vi har gjort om från grunden, målat väggar och golv samt satt upp ett draperi som täcker en hel vägg. Just detta draperi sätter stilen för hela rummet och en av mina favoriter när det kommer till detaljer i Villa Ormberget.

Och som sagt jag har svårt att se det färdiga resultatet i huvudet, det hjälper att göra moodboards men inte alltid.
När man får till de där perfekta detaljen då känns det i magen.

Det sitter i detaljerna
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram