Eftersom påsken firas på fjället så brukar jag påskpynta lite i förväg här hemma och bästa inspirationen får jag alltid från Svenskt Tenn.
Jag skall köpa lite crep-papper och försöka mig på att göra de fina gula blommorna. Ni hittar bra tips hos Söstrene Grene här och där finns även de flesta tillbehören länkade.

Under covid firade vi påsken i sommarhuset, det var speciellt.
Jag färgade ägg och lade i en korg.

Jag bakade en påsktårta och klädde ris.

Förra årets påskinstallation.

Vet ni att påsken är den helg som vi svenskar köper mest mat. Jag gillar påsken för den är mindre pretentiös än julen, vi brukade ha en äggjakt när barnen var mindre vi gjorde en karta med ledtrådar för att nå fram till skatten som bestod av påskägg fyllda med godis. Så äter vi alltid stekt lamm, finns det något godare än lammstek? I år blir vi 10 stycken som firar påsk i fjällhuset, blir det bra väder är det få saker som slår en påsk på fjället. Bara 3 veckor till vi åker tillbaka till Fjällhuset, längtar…. Men däremellan skall vi hinna ta hem båten och putsa på den så den är redo för sjösättning när vi kommer hem från fjället. Förra året var det direkt från snö till sjö, se här.

Bästa påskinspirationen
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram