Igår var vi i snön på fjället idag lade vi i båten och tog säsongens första båttur ut till sommarhuset från vårvinter till sommar på ett blink. Stenkistan stod kvar, inte för mycket spår från mössen och att koppla på vattnet gick som en dans. Jag hann städa av köket och badrummet, vädra och skaka mattorna, plocka ut torrbollarna och köra bort lövhögarna som Anders hade krattat ihop. Vi åt en gulaschsoppa till lunch med nescafe lyx i solen det kändes som sommar nästan shortsväder.

Vi stängde sommarhuset 23:e oktober se här, vi gick över isen i Januari och tittade till sommarhusen, se här. Men förutom turen över isen i januari är det nästan 6 månader sedan vi såg våra hus sist så man är ju alltid lite nyfiken och spänd på hur de har klarat sig över vintern.

Jag hann med att plocka några vitsippor när jag släpade bort löven, i år har jag missat både tussilagon och blåsipporna och går direkt på vitsipporna.

I år blir det inte några större projekt ute vid sommarhuset, vi kommer att ha mycket jobb med att städa ut Anders mammas hus inför försäljning i höst och det blir mycket jobb med det.
Några mindre projekt som att måla några väggar på gamstugan kommer jag nog att hinna med och så skall jag bygga några pallkragar att plantera några av alla mina Dahlior i.

Från snö till sjö på ett ögonblick
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram