Hyr denna härliga skogsstuga belägen i ett av de mest attraktiva områdena i norra Köpenhamn, Tisvilde Hegn. Stugorna sällsynta läge bidrar till en lugn atmosfär. Stranden ligger 15 minuters cykeltur bort via skogen eller 5 minuter med bil. Eftersom jag älskar danska sommarhus så skulle jag mycket väl tänka mig att hyra denna härliga stuga en vecka i sommar. Orten fick ett stort badhotell 1895 och många sommarbostäder byggdes under 1900-talets första hälft. Tisvilde Hegn är en närbelägen skog, som anlades på 1700-talet för att hämma den forna flygsanden, vilken hade översvämmat mer än hälften av socknen. Inte långt från Tisvilde ligger Helenes kilde, vilken som förment hälsokälla förr besökts midsommarafton och lämnat motiv till tavlor av danska målare, samt ruinerna av Asserbo.


Blir lite sugen på att kopiera de ursnygga hissgardinerna i vårt sommarhus, färgsättningen på väggarna och köket är inte så dum den heller.
Stugan ritades ursprungligen av en kvinnlig arkitekt 1934 relaterad till Kaare Klint. Stugan är helrenoverad med ett särskilt fokus på ursprungliga detaljer.
Den gamla kaminen är ju verkligen urläcker, kanske blir det av i år att jag river vår fula öppna spis i Gamstugan och ersätter med en järnkamin direkt mot murstocken, vem vet plötsligt händer det.

Har ni lust att hyra detta fina hus i sommar hittar ni det här.

Tips inför sommarens semester
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram