Fick huvudvärk i onsdags och idag fick jag ont i halsen också, det var precis att jag klarade av att kravla över jobb-målsnöret idag. Vissa veckor är värre än andra och denna var tuff, dels var jag trött efter några nätter med urdålig sömn, huvudvärk och stress på jobbet gör inte saken bättre. Jag skall försöka ta det lugn i helgen så jag piggnar på mig inför påskledigheten.
Fredagsbuketten får idag representeras av mina fröodlade luktärtorna som har tittat upp.

Sista dagen i mars och därmed sista dagen på temat odla, då passar det bra med att visa bilder på de något klena luktärtorna. Nu skall jag sätta dem kallt och se om de knubbar på sig lite, luktärtor kan stå ute de klarar ned mot -8 grader. Så jag sätter dem i en plastpåse och ställer dem på terrassen under balkongen med plastpåsen som ett miniväxthus så håller vi tummarna på att de klara sig fram till utplanteringen i mitten av maj.

Mina tidigare försök på att odla luktärtor har inte gått så jättebra, javisst har luktärtorna blommat men inte sådär överväldigande så i år skall jag prova att toppa luktärterna och att plantera dem i större krukor med mycket gödsel samt vattna mycket. Förra året när vi var i Grekland så fick luktärtorna inget vatten så där slutade luktärtssäsongen ganska abrupt.

Annars är det skön fredagsstämning här i Villa Ormberget, vi kör hämtmat idag tillsammans med Ola.
Mysigt att få hänga med sina vuxna barn, det gillar vi. Nu skall jag starta upp en brasa, kanske säsongens sista, tända ljus och duka för en TV-dinner.

TGIF
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram