I år är jag två-tre veckor senare med förodlingen jämfört med förra året. Det var ju lite stressigt med Dahliorna som växte sig enorma innan jag kunde plantera ut dem i slutet av maj. Så i år sköt jag på Dahliaplanteringen några veckor och det känns bra. Anders blev ju lite frustrerad på dahliadjungeln i vardagsrummet när man skulle flytta ut och in växterna för avhärdning Just nu ser det så här i studion som får agera växthus för där är både svalt, 13 grader, och bra ljus från takfönstren.

Mina förodlingar i siffror:
43 stycken Jätteverbena
5 Dahliaknölar med knopp
14 Dahliaknölar utan knopp (ligger varmt på mitt kontor)
38 Dahlia från frön
16 luktärtor inne
10 luktärtor ute
10 luktärtor kallsådd

De frösådda dahliorna planterade jag om igår, I år har jag lite färre Dahlior än förra året ca 55 i år jämfört med över 70 stycken förra året. Jag tänker plantera hälften här hemma och resten ute vid sommarhusen. Här hemma är det krukodling som gäller medan jag kör friland ute på ön.
Idag monteras motorn på båten men isen ligger tjock vid iläggningsrampen så det går fortfarande inte att lägga i båten. Det skall ju regna några dagar och det brukar tära bra på isen så vi hoppas kunna sjösätta till helgen. Nu är det nära, jag längtar…….

Hur ser det ut i “växthuset”?
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram