Nedräkningen inför stugöppningen går väldigt långsamt, jag skriver listor över saker som skall med ut på premiärturen. Första turen är lite speciellt då skall man ta med basvaror och stapelvaror som kryddor, olivolja, mjöl, soja…. Påslakan som förvarats hemma under vintern, städgrejor, lampolja, tändstickor, penseer, etc. Motorn är påmonterad och isen vid iläggningsrampen och solbryggan är bruten så det skall inte vara några problem att ta sig ut till ön. Jag hittade en toppmatad tvättmaskin på blocket som jag skall hämta på söndag, den skall stå i Gammstugan där vi förberedde för en tvättmaskin när vi gjorde toaletten. Då slipper vi släpa lakan och smutstvätt fram och tillbaka, jag tänker ha ett set med träningskläder där ute så slipper man tänka på dem när man skall ut.

Flytväst är ett måste nu i April när det är nollgradigt i vattnet. Mina låga tretornstövlar som jag fick i julklapp är perfekta när man skall sjösätta båten och inte vill bli blöt om fötterna och så är de snygga också.

Stövlarna heter Garpa Pile och ni hittar dem här.

Efter jobbet oljade jag två utestolar till matgruppen, de verkligen slukar olja så torra är de. Jag städade terrassen och satte ut loungegruppen och matgruppen samt planterade penseer i några krukor, det gäller att fixa här hemma när man har tid och innan stugsäsongen startar.

Packa för ö-liv
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram