Jag vet att man inte skall plantera luktärtorna förrän i maj men jag kunde inte hålla mig så nu har jag planterat 1/3 av mina plantor. Luktärtor har känsliga rötter och brukar vara lite svåra att hantera dem vid omplantering men den här gången lät jag krukan med plantorna stå i en hink med vatten 30 minuter innan utplanteringen. När plantorna är fuktiga är de lättare att hantera och dela på dem och så får de en flygande start i den nya jorden med all fukt runt rötterna. Jag planterade luktärtorna i en zinkbalja med små hål i botten, ett lager lecakulor, kompostjord upp till 2/3 toppat med planteringsjord. De får stå skyddat under balkongtaket tills det blir varmare ute och plantorna har vuxit på sig lite.

Jag passade på att städa ur förrådet med krukor och trädgårdsredskap.

Resten av förrådet är fyllt av barnens vinterdäck så det är ganska trångt.
Vi passade på att äta årets första utemiddag igår på terrassen, kuddarna till loungesoffan letades fram och Ola hade med sig Cava som vi drack i solen.
Det är något särskilt med den där första utemiddagen för säsongen.

Nu skall jag ut och fortsätta olja in utemöblerna innan regnet kommer.

Jag kunde inte hålla mig längre
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram