Mamma blir första gästen i vårt nya gästrum. Efter coronapandemin känns det som om vi har haft färre övernattande gäster och inte så många kompisar som kommer över på en middag. Jag undrar om det är så för andra också eller så är det bara vi som har blivit bekväma, men nu kommer mamma hit och på Valborg kommer kompisarna över på middag så nu kanske det blir lite fart på oss. Gästrummet på övervåningen, se här, har blivit kontor så det passade bra att omvandla Olas rum till gästrum när han flyttade hemifrån.
Jag hängde gardiner utmed väggen mot gata där det drar kallt på vintern, en ullmatta och ett fårskinn på golvet för att rummet skall kännas mjukt och välkomnande6 tips för ett välkomnande gästrum
1. Tänk i lager när du bäddar sängen. Jag väljer alltid ljusa nyanser på lakanen. Starkare färger använder jag hellre på väggar och golv. Blanda gärna äldre, tjocka linnelakan med nya lite finare.  Tänk att det är Anders som har arrangerat kuddarna, han som hatar prydnadskuddar i sängen. Att ha en man som älskar att mangla är inte så dumt.
2. När man reser bort glömmer man ju ofta toalettartiklar så jag har satt fram en skön handkräm, schampo och bodylotion. En stor och en liten handduk finns rummets garderob
3. Pynta med blommor från trädgården eller sätt in några gröna växter. 
4. På skrivbordet har jag lagt fram några favoritböcker och arrangerar ett litet stilleben som är fint att vila ögonen på. 
5. En liten tavla med information om internet och lösenordet hänger precis innanför dörren
6. I rummet finns krokar och klädgaljar för att hänga upp kläder, en stor spegel och ett par mjuka tofflor att sticka fötterna i för att undvika våra kalla marmorgolv i hallen.

Gästrummets första gäst
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram