Igår efter en god fredagsmiddag startade jag upp gräsklipparroboten som gör sin 3:e säsong. Roboten är från Biltema och hade jag vetat vad jag vet idag hade jag inte köpt denna model. Problemen har varit många, dålig användarhandledning som gjorde att jag fick gräva ner begränsningskabeln 2 ggr, roboten gick lite bättre efter att jag laddade ned ny mjukvara. Innan uppdateringen av mjukvaran gick den över begränsningskabeln, roboten grävde ned sig och klippte av kabeln vid flertalet tillfälle. Roboten har ingen regnsensor, åtminstone ingen som jag hittat i användarhandledningen, och när det regnar ute så har roboten svårt att hitta begränsningskabeln och kör över den eller kör hackigt. Men nu är roboten iallafall igång och gräsmattan är klippt lite här och var, det brukar ta ca 3 dagar innan hela gräsmattan är klippt.

Igår kväll var det riktigt kallt ute, vi stod ute på trädäcket för att beundra fullmånen som gick upp över Tallskär. Det blir fortfarande riktigt mörkt på kvällarna.
Gamstugan i skydd av den stora eken som vakar över huset.

Imorse efter en natt med förvånansvärd god sömn åt vi en så kallad stugfrukost. Här ute brukar jag vara lite mer fokuserad när jag handlar mat eftersom det är så bökigt att stödhandla . Hemma kan man alltid cykla ned till Coop och handla det man saknar till frukost men härifrån Ön är det lite mer omständigt. En stugfrukost består av:
Gott bröd, gärna Levain, Kokt ägg, Kaviar, Leverpastej, Salami, Brieost, Smör, Gurka, Paprika, Tomat, Melon (idag blev det Galliamelon) och Kaffe.


Annars har både jag och Anders fixat med lite av varje under dagen, jag har städat Andersstugan, dammsugit och dammtorkat samt bäddat sängarna så nu är gästerna välkomna, Ola, Hanna, Kalle och Britta ni är välkomna när ni vill! Anders har jobbat lite med att rikta upp stenkistan men det var svårare sagt än gjort, den får nog vara lite sne i sommar helt enkelt. Jag glömde ju att jag har målat 3 lådfronter i köket, nu är det bara 2 köksluckor och socklarna kvar och jag har kommit på ett sätt att snåla på färgen så jag tror att den kommer att räcka.

Men nu är snart maten klar, grillade färska kycklingfileer, rostade rotfrukter, sallad, baguette, melonklyftor. Nu är jag hungrig efter många timmar ute i majsolen.
Maj är väl bästa månaden eller hur….

Roboten är igång för säsongen
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram