Mina fina solstolar som står på bryggdäck hela sommaren höll på att braka ihop när vi satte oss i dem första gången efter vinterförvaringen, jag tror att limmet hade släppt där frambenet går ihop med armstödet. Jag köpte stolarna som heter Newport för 4 år sedan, läs mer här., länk till stolen finns här. Efter att ha limmat stolen och satt i ca 12 extra skruvar i varje stol så håller den kanske denna sommar också, det lönar sig inte att köpa billigt alltid.

Men de är ju ganska fina där de står längst ut på bryggdäck

Och precis när jag hade fixat till mina solstolar med lim och skruvar så dök Crate Loungefåtöljen från Hay upp i mitt flöde, konstigt eller hur….

Crate kollektionen, som ursprungligen designades för att använda överskottsfraktlådor av trä av den holländska arkitekten och designern Gerrit Rietveld 1934, har återlanserats i ett Rietveld Originals x HAY-samarbete. Crate loungefåtölj är tillverkad med respekt för den ursprungliga designen och delar samma exakt balanserade proportioner och transparent konstruktion för att minimera produktionskostnaderna och optimera monteringsprocessen. Med en svagt sluttande rygg och stödjande armstöd, speglar stolens enkelhet och rumsliga design designerns arkitektoniska stil – ger funktionalitet och komfort utan att ta upp utrymme. Stolen är tillverkad i massiv furu, med en vattenbaserad lackerad finish i olika färgalternativ, passar för en mängd utomhusmiljöer och kan kompletteras med valfria dynor i utvalda textilier för extra komfort.

Crate kollektionen innehåller två olika typer av sidobord, loungefåtöljen, en karmstol och dynor. Möblerna kommer i färgen furu, röd, taupe och grönt.

Men innan jag ger upp på mina gamla Adirondackstolar så skall de målas så att de står emot väder och vind lite bättre, oftast får man vad man betalar för men man behöver också ta hand om och underhålla sina saker.

När man köper det billigaste
Märkt på:                

2 reaktion på “När man köper det billigaste

 • 2023-05-24 kl. 21:40
  Permalänk

  Ja då får jag tycka att vi haft tur med våra stolar av samma typ. De vi har i stugan köpte jag på Jula eller Biltema omonterade och omålade. Tror de kostade typ 400-/st med fotpall. Målade de med fönsterfärg och fick komplettera med en till fotpall som blev kaffeved efter påbackning…. men det var vårt eget fel. Hemma har vi likadana fast från Mio lite bättre tyngd i virket men alla stolar har stått pall bra. De i stugan har nog varit på plats i 13 år och tillhör på något sätt sommarvyn över sjön och bryggan. De hemma har några färre år på nacken.
  Allt gott!
  Annika

  • 2023-05-27 kl. 05:56
   Permalänk

   400 var ett bra pris. Vi har ett par hemma också, inköpta på Plantagen med lite bättre kvalitet. De hänger fortfarande med efter 17 år. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram