6:e juni har blivit en fin tradition i vår familj, det bakas en blågul tårta eller som idag muffins. Vid 12-tiden vandrar vi bort till Djäkneberget där tusentals finklädda människor samlas för att fira nationaldagen. Västerås blåsorkester kom marscherande nedifrån stadshuset med nyblivna Svenskar som förärats med diplom och en svensk flagga i trä. Anders gjorde samma promenad för fyra år sedan när han fick sitt svenska medborgarskap, en fin tradition. Fd kommunordförande Anders Tejebäck höll tal, vi sjöng “Du gamla du fria”, hurrade för Sverige, lyssnade på Symfoniettan och sjöng allsång.

Säsongens första Dahlia slog ut dagen till ära, jag skall plocka den till att smycka bordet till Nationaldagsmiddagen, räksmörgås med Cava.

Idag är det din dag Sverige
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram