Jag har alltid en kanna iste i kylskåpet under sommarens varmaste dagar. Iste av svart te smaksatt med citron, jag använde fruktte men det funkar med vilket svart te som du vill – English breakfast, Earl Grey eller liknande. Läskande och svalkande te serverat med massor av is och citron. Du får ha lite framförhållning. Först gör du teet, låter det svalna och sedan kyler du det i kylen. Därefter kan du servera teet iskallt med isbitar och skivad citron samt gärna lite citronmeliss eller mynta om du gillar det.

Ingredienser
2 påsar svart te, naturell eller smaksatt efter tycke typ Darjeeling, Earl Grey eller English Breakfast
6 dl vatten
3 msk socker
2 skivor citron
12 isbitar
6 blad citronmeliss (valfritt)

Tillagning
Sjud vatten tills det nästan börjar koka.
Ta av från värmen och lägg ner te. Låt dra i 2-3 minuter och ta sedan upp teet.
Skölj och skrubba citron. Skär ut några skivor och lägg i teet.
Rör i socker och smaka av hur sött du vill ha ditt te.
Ställ att svalna. Ställ sedan i kylen att kallna.
Servering: fyll upp två glas med is och toppa med teet.
Garnera gärna med några extra bitar av skivad citron och några blad citronmeliss.

Jag har börjat målat de sista luckorna i köket, slipat med sandpapper, torkat av med vatten och målat ett lager med grundfärg. Jag har bestämt mig för att behålla socklarna vita, så snart är ett av sommarens projekt, köksluckorna, klart. Panelprojektet del 1 är snart avklarat, del 2 kommer nog att genomföras under någon av semesterveckorna i juli.
Nu skall jag lägga i kajaken och ta mig en paddeltur i det vackra vädret.

Iste, bästa sommardrickat
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram