Ja det blev lite omplanering av semestern då min höft spökade och jag var osäker på om jag skulle klara Jämtlandstriangeln i ett stycke. Så istället för fjäll-luft så blir det havsluft på det klassiska badhotelet Kivikstrand i Kivik. Hotellet ligger bara 25 meter från Kiviks strand så du kan vandra ned till stranden i din morgonrock för att ta ett bad innan frukosten. Skånes vandringsled ligger precis utanför byggnaden så vi planerar att vandra en dag till Stenshuvud Nationalpark . Luncher och middagar kan avnjutas under ljuskrona i Kivikstrands smakfullt inredda matsal. En boulebana ligger vid hamnen, 100 meter från hotellet.

Så nu blir det en liten road trip med första stopp i Ulricehamn med lite guidning runt Torpa slott och kanske ett besök på Gällsta outlet och ett dopp i Åsunden. På vägen ner tog vi en runda in i Falköping för att köpa racletteost som vi skall avnjuta ikväll. Maträtten raclette består av varm smält ost. Mamma har en specialbyggd elektrisk grill med en vagga för en halva av ett stort ostblock. Tillbehör kan bestå av kokt potatis, pepparfrukter, syltlök och ättiksgurka. Jag har inte ätit raclette förut så det blir en rapport i nästa inlägg om vad jag tyckte om rätten.

Semester på ett gammeldags badhotell
Märkt på:            

2 reaktion på “Semester på ett gammeldags badhotell

 • 2023-06-27 kl. 21:56
  Permalänk

  Skåne är ju alltid så trevligt! Vi har bokat Jämtlandstriangeln i höst och hoppas det går vägen. G har lite besvär med sin höft. Han vann en raclette i en golftävling för längesen. Det tyckte jag var toppen :). Men en sån med små pannor till och stekbord uppepå. Tycker det är gott!
  Ha en fin resa!
  Annika

  • 2023-06-28 kl. 20:59
   Permalänk

   Hej Annika

   Ja nu är min höft bra så imorgon skall vi vandra vid Stenshuvuds nationalpark. Vad kul med jämtlandstriangeln ❤️. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram