Västmanland är ganska platt, högsta punkten Landsberget utanför Fagersta är ett populärt utflyktsmål. Antingen kan man gå upp på berget från en parkeringsplats som ligger bara 1 km från toppen eller så kan man göra som oss, gå från Trummelsberg och tillbaka ca 13 km. Vi hade tur med vädret det kom några droppar precis när vi kom upp på berget och då satte vi oss i ett vindskydd och åt vår matsäck, vi beundrade på den vackra utsikten över Åmänningen och Ängelsberg på andra sidan av sjön. Vi hörde åskan mullra men klarade oss utan en droppe, vandringen avslutades med resten av matsäcken vid den fina lilla sjön Stora Kedjen. Sjön användes för att transportera järn ner till Färna på 1800-talet. Det finns mycket historia om järnutviningen i Bergslagen och Trummelsberg är väl värt ett besök.

Idag har vi fått tillbaka sommarhuset och har tillbringat några härliga timmar på bryggan och jag har till och med badat. Det gäller att passa på att njuta av dagen då det verkar som om kommande vecka skall bli lite regning. Vi får se om det blir någon utflykt nästa vecka, Anders vill bo på ett slott…..

Stugan överlämnades i perfekt skick som vanligt, kanske till och med lite mer välstädat än innan. Nu skall jag försöka mig på att återskapa de goda baguetterna jag bakade i våras, blir de bra åker de med till vår picknick som vi är bjudna till ikväll.

Landsberget 217 möh
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram