Meeeen vilken kväll det blev, efter god grillad kyckling tillsammans med Hanna och hennes urmysiga kompis så fortsatte vi på bryggdäck med brasa och lite te och snacks. Ö-grannar slöt upp och det blev en sådan där perfekt kväll där röken från eldfatet steg rätt upp, samtalen flöt lätt, inga insekter och en stilla Mälarfjärd med båtar på väg in till Västerås hamn passerade förbi. Det är nu i slutet av juli och början av augusti när kvällarna blir mörkare, syrsorna spelar och folk börjar komma hem från sina semestrar som de bästa och spontana sommarkvällarna börjar.

Nu tar Hanna med kompisar över sommarhusen några dagar. Anders och jag tillbringar några dagar i stan, vi planerar en tur till Landsberget imorgon och idag har vi promenerat längs Svartån och fikat på Malins Cafe vid domkyrkan. Om ni besöker Västerås så besök Cafe Malin och ät deras kycklingssallad den kan starkt rekommenderas.

Jätteverbenan som jag planterade i min nya rabatt var nästan självlysande och svävar fint i skymningen.
Detta år är det Verbenan som leverar bäst av mina förodlade blommor, luktärterna sämst som vanligt, jag vet inte vad jag gör för fel.
Nästa år skall jag plantera luktärtorna på friland, det kanske fungerar bättre än i kruka?

Sensommarkvällar kan vara något av det bästa
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram