Anders bokade in oss på Färnas Herrgård med vandringspaket, efter ankomst får man Färnas picknickryggsäck och ger sig ut på en 8 km vandring. Ryggsäcken är fylld med godsaker från trakten. Det ingår en middag som bjuder på tre rätter modern gastronomi där grunden är naturliga råvaror från nära bönder och den egna köksträdgården. I paketet ingår även spa, logi och herrgårdsfrukost.

Kartan till den 8 km långa vandringen var inte så lätt att förstå men med hjälp av mobilen kom vi oss runt den 8 km vandringen. Den goda matsäcken åt vi i den vackra parken utanför herrgården. Om inte vandringen var den bästa så var innehållet i matsäcken desto bättre.

Efter vandringen blev det några timmars Spa, underbart…..
Klockan 19 var det dags för en trerättersmiddag, till förrätt fick vi en kycklingkrocket på en sås och nyplockad sallad från köksträdgården, till det ett rött vin, Wild Yeast Chardonnay Springfield Estate, 2021 | Systembolaget

Till huvudrätt blev det röding, färskpotatis med sandefjordsmör med stenbitsrom, till det ett vitt vin Chateau Thivin Cote de Brouilly 2021 | Wine.com

Till dessert, cheesecake med flarn av digestive och nypockade blåbär under ett marängtäcke. Allt smakade väldigt gott och valet av vinerna var perfekt.
Kvällen avslutades i det fina orangeriet med lite kvällste och en rökig Laphroaig.Vårt fina rum

Efter en god frukost besökte vi Färnas bod där det fanns både loppis, kläder och inredning. Jag fick med mig en blåvit djup skål till min samling av blåvit porslin som vi har i sommarhuset.
Men nu är vi hemma igen och jag har hunnit med min PW med mina nya Nike Air Pegasus 40 som jag köpte på väg hem från Färna. Hoppas att de är mer skonsamma mot mina fötter än mina snygga Hoka. Nu skall jag hoppa in i duschen och ikväll blir det pasta med lövbiff. Imorgon skall vi hämta 1 kubik björkved, det blir en perfekt syssla när man inte kan sitta på bryggdäck och njuta av solen ute vid sommarhuset.

Ett dygn på Färna
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram