Vi var bjudna på surströmming hos våra kära grannar. Men innan det var dags för den goda strömmingen han jag och Anders med att njuta av solen, jag på bryggdäck och Anders med att fixa motorn på vår lilla båt. Det är så grönt och fint här ute, gräsmattan har aldrig varit så fin som nu.

Min utsikt från bryggdäck.

Vi fick lära oss att öppna surströmmingsburken med en liten vinkel, se pinnen under burken. På detta sätt så bildas en luftbubbla på toppen och när man sticker in konservöppnaren så pyser det bara ut luft och ingen vätska som kan stänka ned allt i sin omgivning. Man lär sig något nytt varje dag och strömmingarna i år smakade bättre än någonsin, jag äter surströmmingen i klämma med hårt tunnbröd, mandelpotatis, hackad rödlök och creme fraische.

Och innan läggdags njöt vi av en fin augustikväll på bryggdäck.

En bättre lördag med våra kära ö-grannar
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram