Det verkar vara perfekt väder för dahlior i år, jag plockar in nya buketter dagligen, världens lyx att ha färska snittblommor varje dag. Mina favoriter är Hillcrest Suffusion och Creme de Cassis vars knölar är övervintrade från förra året, se här.
Två Hillcrest Suffusion från trädgården.

Nästa år lovar jag mig själv att starta upp dahliorna 4 veckor senare än i år och att inte plantera 40 frön av jätteverbena som sedan blev 80 efter att jag toppade dem och tog sticklingar…. för många även om jag gav bort en del. Se min lilla updrivningsstudio här. Och sedan måste jag ha en annan strategi med mina luktärtor, kanske jag skall bygga en ny pallkrage på en solig plats i trädgården eller skaffa en jättestor djup kruka 40 liter. Jag skall hålla utkik efter krukor på rea nu under sensommaren.
Rabatten jag gjorde ute vid sommarhuset, se här, där jag planterade Verbena och 2 dahlior har varit min finaste rabatt i sommar. Jag byggde en kant av stora stenar, lade ett jordskydd runt kanten för att hålla jorden på plats, jag fyllde på med en säck planteringsjord och en säck med kogödsel.

Mina favoritdahlior
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram