Trots byte av flyg i Wien var vi framme på vårt hotell Marvie klockan 12 på onsdag, igår. Rummet var inte klart för incheckning men personalen som är väldigt trevlig lät oss lägga in bagaget i bagagerummet och vi fick tillgång till både SPA och rooftop området med både pool och bar så det gick ingen nöd på oss. Vi letade reda på vår närmaste strand, Plaza Firule som låg på 5 minuters gångavstånd från vårt fina hotell. Stranden hade en skön atmosfär, inga dyra solstolar, en skön blandning av lokalbefolkning och få turister och en fin sandstrand. Lite senare på dagen kom ungdomarna från skolan och hängde på piren som ramade in sandstranden, jag fick känslan av att besöka ett genuint ställe som inte bara består av turister.

Hotellet visade sig vara ett riktigt trevligt ställe med världens mysigaste roof top med en pool och bar.

Utsikten från vårt fina rum.

Efter bad på sandstrand och besök på rooftop så fixade vi till oss och promenerade in till centrum, ca 1,5 km. Fast klockan var runt 18 så var det full fart på stränderna med folk som badade spelade boll, snorklade, spelade schack, SUP:ade….. Man fick nästan känslan av att man var på någon sydamerikansk strand, sådant härligt folkliv och väldigt rent och städat överallt. När man kom in till Split centrum gick känslan till att man var i Cuba, med alla gamla fina byggnader och palmer.

Vi hade frågat om en bra restaurang i receptionen på vårt hotell och fick några olika namn, vi valde Bajamonti. Restaurangen fick knappt godkänt, men omgivningen, vädret, sällskapet och fullmånen vägde upp maten.

På vägen hem köpte vi båtbiljetter till en dagsutflykt till Ön Hvar som ligger en timmes resa utanför Split.
Vi lade oss tidigt och jag sov så gott som jag inte gjort på länge. Mer om resan till Hvar skriver jag i nästa inlägg.
Måste säga att Split har varit en positiv överraskning så här långt, trevliga människor, rent och fint, härlig stämning på stränderna och i staden.

Split, ett nytt ställe att gilla
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram