Vår andra dag i Kroatien tog vi båten till ön Hvar, en timmas båttur utanför Split. Vi besökte fästningen Fortica som byggdes på 1500-talet, befästningsverket har spelat en viktig roll i Hvars historia och stadens försvar. Tillsammans med stadsmuren utgjorde den stadens primära försvarsanläggning.

Vägen upp till fortet gick genom Hvars fantastiska små gränder, Hanna ställde upp som modell utan att knota.
Ön karaktäriseras av de medeltida byggnaderna, det kristallklara vattnet och de många lavendel- och rosmarinfälten som avger en härlig doft över hela ön. Här finns även vingårdar där lokalt vin produceras. Man får lite av en känsla av att befinna sig i södra Frankrike, vilket kan vara en anledning till att ön är så populär bland fransmän och italienare.

Efter fortet letade vi upp en härlig badstrand med kristallklart vatten där vi stannade nästan lite för länge för att hinna äta en lunch i hamnen innan båten gick hem. Men vi hann med en lunch tack vara väldigt service minded serveringspersonal…

Väl hemma chillade vi lite på vårt fina roof top innan det var dags att gå ut och leta rätt på någon bra restaurang och hittade en sushi restaurang, Biberon, med de godaste tempuraräkorna till det en god kroatisk öl, Karlovačko. Min favoritöl av de kroatiska sorterna är dock Ožujsko. Vi somnade tidigt och än en gång sov jag som en prinsessa, det måste vara något med luften här i Split som göra att man sover så gott.

Andra dagen besökte vi Hvar
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram