Jag ropade in en vas Savann från Orrefors formgiven av Ingegärd Råman. Vaser har ju stått på min loppislista en tid och så plötsligt fick jag något som jag bjudit på, enträgen vinner… Och Dahliorna blommar fortfarande så det fick bli några buketter så här i början av oktober.

Visst är den fin och smäcker min nya vas.

Det blev en brutal övergång från sommarväder och semester i härliga Split till höst och kallt här hemma i Vässan. Vi hade så trevligt jag och Hanna, vi kommer så bra överens och vill samma saker, sola, bada, åka på utflykter och lägga oss tidigt på kvällarna, inget party för oss inte. En tröst ändå när man kommer hem och kan plocka de sista Dahliabuketterna innan frosten tar dem. Jag har redan plockat in några knölar som jag skall spara till nästa år. Jag tar bort överflödig jord, låter knölarna torka en vecka sedan förvarar jag dem i kompostpåsar i snickarboden där det är frostfritt under vintern.

Ett auktionsfynd som kom i grevens tid
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram