Det blev en spontan övernattning sista helgen i stugan med det sista som skulle fixas för att stugstängningen skulle bli klar för säsongen. P&P kom över för lite hösthäng med lite vin och gröna drinkar. Anders vill inte övernatta från början, det kommer att bli kallt och ruggigt att sova över menade han. Så jag eldade på alla element på max och tände en brasa i öppna spisen så till slut fick vi en skön bastu….. På lördagen stängde vi av vattnet i Anderstugan. tog upp bojen och lilla båten, klippte ned blommorna, planterade lökar och kopplade bort robotgräsklipparen.

En sak hade vi glömt, torrbollarna, så det får bli en tur till innan vi tar upp båten.

I vanliga fall brukar jag frosta av frysen och städa ur kylskåpet i ett kallt hus så det var rena lyxen att få göra det i ett varmt och skönt hus.
Det brukar bli lite fullt hemma i kylskåpet när vi flyttar hem maten från sommarhuset, så vi behöver inte handla på några veckor efter stängningen.

Det sista vi gjorde innan vi lämnade de små husen var att sätta på radion med P1 på högsta volym för att avskräcka grävlingen från att välja vår husgrund som sitt vinterbo, vi hoppas att det räcker för att avskräcka hen….

Bästa stugstängningen någonsin
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram