I gårdagens inlägg hintade jag om att jag var på akuten. Jag hade haft ont i vänster sida under revbenen sedan tisdag och jag kände att det blev värre, det var en molande värk som högg i och gjorde ordentligt ont med jämna mellanrum samt då jag tog ett djupt andetag. Först ringde jag till min vårdcentral så klart, 13.45, och fick en telefontid klockan 16.00. Den trevliga sjuksköterskan tyckte att jag skulle åka till akuten med en gång så det gjorde jag, såklart utrustad med mobil, hörlurar, och en mobilladdare, sådana här saker brukar ta tid.
Jag blev först hänvisad till akutjouren, 17.15, där en supertrevlig läkare undersökte mig. På grund av mina symptom och min historia med blodproppar så ville han inte chansa utan att undersöka om det kunde vara en lungemboli, och få lite återbetalning på inbetalad skatt genom åren. Så åter till akutintaget, 18,05, men nu med en remiss. Nu fick jag komma till medicinavdelningen, 18.25, och även här bara underbara läkare och sjuksköterskor. Blodprover, syresättning och EKG togs och sedan var det bara att vänta, tur att man hade en god bok i hörlurarna. Blodproverna gav inget entydigt svar, 20.45, så nu väntade röntgen av lungorna. Ett nytt pass läkare gick på och jag blev undersökt igen och läkaren knackade ganska hårt på stället jag hade ont, jag skrek faktiskt till av smärta, men fast han var hårdhänt var han också väldigt trevlig, 21.30. Sedan var det dags för lungröntgen med kontrastvätska, 22.50, när man får kontrastvätskan känns det som man kissar på sig. Tur att man gjort den här proceduren så man vet att så inte är fallet, att kissa på sig alltså. Tillbaka till medicinkliniken och vänta på svar, lyssnade klart på boken valde en ny i samma serie, Thunder Point skriven av Robyn Carr, kan rekommenderas. Den hårdhänte men trevlige läkaren kom med svar på röntgen, 23.25, ingen lungemboli men en inflammerad lunga. Jag skulle ta en alvedon och komma tillbaka om det blev värre, skönt att få sova i sin egen säng. Västerås Sjukhus är bäst…..

Idag känns det lite bättre men jag tog en sjukdag för lungan gör fortfarande ont.
Så idag chillar jag i soffan framför en miniserie, Bodies, på Netflix och leker med inställningarna på min kamera.
Jag hittade en inställning av vitbalansen som verkar lovande för fotografering då ljuset inte är på topp. Jag passade på att ta några bilder på våra fina Y-stolar som vi snart haft i ett år. Det var Anders ide att köpa stolarna, Hanna och Kalle fick de gamla stolarna.

Sideboardet i bakgrunden är ett auktionsfynd som jag pimpat med nya gröna glasknoppar, på gränsen till kitchigt men det hänger fortfarande med.

Skall prova att byta ut mattan mot en ljusare ullmatta i helgen. Bordet är köpt på det numera nedlagda Gavel 25 som hade mycket fin vintagemöbler från 40,50 och 60-talet.

Vad hände på akuten
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram