När vi bodde i Pittsburgh fanns det utflykter där man tittade och fotograferade vackra höstlöv, det kallades leaf watching eller leaf peeping. Lövtittande är en informell term i USA särskilt i norra New England och Appalacherna. En liknande sed i Japan kallas momijigari (紅葉狩). I Finland är säsongen ruska och en vandring kallas ruskaretki.
Idag var det dags att ta upp båten och Anders ville åka ut en tur till sommarhusen en sista gång för säsongen och kratta upp de sista löven och gå en sväng för att titta på höstlöven, leaf peeping….

Så här såg det ut i en av alla fina lövtunnlar på Ön.

Det känns faktiskt skönt att stänga stugorna och ta upp båten, det blir som att ta semester från Ön.
Lite skönt att bara ha ett boende att sköta om under vintern.

Här inne vid solbryggan värmde solen idag, här ligger båten i tryggt förvar när vi är ute på Ön. En lång kanal leder in mot bryggan och båtarna syns inte utifrån sjön så man behöver inte vara orolig för båttjuvar.

Bryggan vi motorbåtklubben var tom, här brukar det ligga båtar från april till oktober. I bakgrunden skymtar man Västerås.

Vi har fått riktig rutin på att ta upp båten det går som en dans. Vi drar upp den halvvägs ur vattnet med trailern och skubbar av botten och sidor innan det hinner torka, då går det lättare att få bort. Jag brukar ha på min lott att rengöra motorn, den sken som om den vara ny när jag var klar med den. Sedan drar vi upp båten helt fäster med extra remmar och kör den till marinan som ligger bara en kilometer bort. Marinan monterar av motorn och ställa upp båten för vintern. När det är gjort brukar vi åka och täcka båten och hämta hem batteriet och förvara det i garaget och stödladda någon gång under vintern.
Nu skall jag fixa en portergryta som skall puttra några timmar på spisen, det känns som en dag för en varm gryta idag.

Momijigari och stängt för säsongen.
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram