Anders vill inte att jag skulle ta in rottingbordet från terrassen för det var i väldigt dålig kondition. Jag brukar ju använda rottingbordet som glögg-bord/gottebord men efter att ha stått utomhus några säsonger har bordet blivit torrt, sprött och smutsigt. Jag tog in bordet och sprutade såpavatten på bordet, lät det verka några minuter innan jag använde den gröna sidan på en scotch brite svamp. Såpan både rengör och återfuktar och bordet blev, om inte helt som nytt, så ialla fall mycket fräschare.

Glöggen, Blossa Starkvingsglögg röd, är en av mina favoriter.
Glöggen har en kryddig söt smak med inslag av kryddnejlika, ingefära, torkade dadlar, sirap och kanel.

Vi har inte gjort någon glöggdebut än, jag brukar hålla på glöggen till advent. Till glöggen vill jag servera smördegssnittar med löjrom.

Farsdag har firats med en lite förkyld pappa som trots sin förkylning följde med på en promenad till Vallby och en lunch på Gaggerska gården. En perfekt sysselsättning en mulen novembersöndag.

Rottingbordet blev nästan som nytt
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram