Efter alla perfekta julbilder på sociala medier, perfekta snöflingor, perfekta julgranar, perfekta julklappar, perfekt julklädda mammor med barn som ser sådär jullyckliga som man skall göra på jul. Att överösas av så mycket julperfektion kan höja pulsen på vem som helst, det känns ju helt overkligt att någon kan ha det så perfekt. Hoppas att vi är många som kan se igenom bilderna på sociala medier och inte strävar efter detta ouppnåeliga perfekta. Julen är en svår tid för många och låt oss fokusera på det som är viktigt, att få umgås med nära och kära och inte det perfekta hemmet. Vad är viktigt för mig och min familj? Visst är det kul att man kan trolla fram lite julkänsla med julkransar, julgran, julmat och julgodis, men det finns ju gränser med hur mycket tid man kan lägga ned på julen. Jag ser fram emot grynkorvsverkstad hos mamma tillsammans med syskon och respektive, dan före dan då vi klär granen dricker glögg smakar av skinkan och får besök av kompisar till ungdomarna.
Själv siktar jag in mig på några utvalda projekt inför jul och många av dem tjuvstartar jag redan med under Novent och det gör att man får mer tid och slipper stress.
Lätt för mig att säga som gillar att pyssla inför jul, men jag göra bara sådant jag tycker är kul , som att baka och spritsa pepparkakor.


Mina roligaste måsten inför jul (hinner jag inte med allt så är det också OK):
Julgodis knäck och fudge
Mandelgrottor
Farmor Elvys Senap, check
Baka pepparkakor och Pepparkakshus, Check
Några enkla julpyssel som att vika pappersstärnor
Julgran
Julpynta, inte så mycket
Lägga in 2 sorters sill
Laga egna köttbullar, check
Baka svärmors bröd, check
Jansson till julbordet
Julblommor som julstjärnor, amaryllis och julrosor, check
Köpa alla julklapparna på nätet, check
Gå på minst en julmarknad, check
Gå till kyrkan på en julvesper
Julkransar, check

Mina viktigaste icke måsten inför jul:
Julstäda
Göra egen pepparkasdeg
Grava lax
Köpa julklappar i affärer
Julgardiner
7 sorters kakor
Listan kan göras lång, jag återkommer med fler icke måsten 🙂

Tagga ned julen
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram