Visst är det härligt med advent och all förberedelse inför julafton, men alltså julafton är bara en dag och det finns gränser hur mycket man kan klämma in i denna enda dag. Därför älskar jag dagarna efter jul där enda kravet är att slappa, gå långa promenader och äta av den goda julmaten som faktiskt är godare såhär några dagar efter julafton. Igår gjorde vi goda smörebröd av allt goda pålägg, jag bakade rosenbröd som blev helt perfekta. Hanna gjorde oss sällskap innan hon gick ut för att träffa gymnasiekompisar på en krog i stan. När jag senare fick ett meddelande om att någon blivit skjuten på Pitchers i Västerås blev jag väldigt orolig. Men efter att ha messat både Ola och Hanna och det visade sig att de mådde bra så gick pulsen långsamt ned igen.

Äggröra på gång.

Och här monteras smörebröd av olika modeller.

Det blev väldigt goda smörrebröd med all den goda julmaten som skinka, gravad lax, sillsallad och ansjovis.
Jag passade på att träna på att fotografera i dåligt ljus, använde högt ISO det hjälper när man fotografera i mörker.
Jag använde mitt 50 mm fasta objektiv.

Imorgon är det arbetsdag igen, det blir nog hemmakontor för min del.

Jag tror jag har spikat menyn till nyårsafton:

Förrätt: Hummersoppa med grissini
Varmrätt: Helstekt oxfile med potatisterrin och pepparsås
Dessert: Hallonsorbet med Prosecco

Jag gjorde klart hummerfonden idag, står i kylen och väntar på att det skall bli nyårsafton.
Hummersoppa
Köttet från humrarna
hummerfond, egen
hummerfond Bong, 1 dl
3 krm cayennepeppar
10 dl vispgrädde
5 dl mjölk
Salt
Häll grädden och mjölken i fonden och smaka av med salt och cayennepeppar.
Låt koka på medelvärme ca 5 min. Fördela hummerköttet i soppskålar och häll över den heta soppan.
Garnera med en dillvippa.

Det bästa med julen är juldagen och annandagen
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram