Det är den här tiden på året som jag brukar summera det gångna året.
Det här året har inte haft några stora omvälvande händelser, jag flyttade till nytt kontor efter att ha jobbat på mitt gamla kontor i 30 år! Hanna avslutade sin PTP som psykolog och fick sitt första fasta jobb hon köpte sin första lägenhet tillsammans med Kalle. Vi hade lite problem med fukt i innertaket efter omlägning av yttertaken. Anders listade ut vad problemet var och allt slutade lyckligt. Det blev mycket jobb med att ta ut isoleringen som vi först trodde var problemet för att sedan lägga den på plats igen. Vi fick mycket nya möbler, mattor, tavlor och lampor från min Svärmors hus som såldes under året. Vi har försökt att inlemma dem i vårt hus och vår stil och jag tror vi lyckade ganska bra. Anders ärvde svärmors mangel och under året har vi alltid bäddat med nymanglade lakan, lyxigt.
Inga större projekt har genomförts här hemma, i stugan bytte vi ytterpanel, målade köket blått och installerade en tvättmaskin.

I januari åkte vi skidor i Norberg, bäddade med lyxiga julklappslakan. Anders slipade ytan på ett nytt skrivbord som jag ropade in på auktion så att skrivbordet blev som nytt. En ärvd stol från Svärmor och jag fick till intrycket jag ville ha.

I februari besökte vi mamma i Ulricehamn. Vi fick våra fina Y-stolar som beställdes innan jul. Vi njöt av härligt vinterväder både på isen och hemma i trädgården.

I mars tillbringade vi fina men kalla dagar i fjällhuset med mina syskon.
Mina förodlingar började ta fart uppe i studion/växthuset.

I april firades en fin påsk i fjällhuset med massa trevliga människor.
Stugsäsongen öppnade den 15 april och mitt ljusblåa projekt satte fart.

I maj begick vi kajakpremiär, mitt ljusblå projekt fortsatte och jag började avhärda Dahlior och Jätteverbena.
Jag fick tronkaterit och fick ta det lite lugnare med mina PW:s.

Juni innehöll både 6:e juni firande på Djäkneberget, midsommarfirande på Strömskär, byte av panel i sommarhuset samt semester på Österlen. Vädret var fantastiskt men torrt och det skulle visa sig att juni var månaden man skulle vara ledig för sedan började det regna…..

…….och regna och regna. Mellan skurarna hann vi med en vandring på bruksleden upp till Landsberget. Jag bytte ytterpanel i dagarna 4, det blev bätter än jag förväntat och jag var stolt över mitt jobb. Stockrosorna trivdes bra i regnet.

Tack vare allt regn blev det ett fantastiskt Dahliaår och gräsmattan blev sådär smaragdgrön. Men regnet drog med sig stickmygg som gjorde att vi tillbringade färre dagar i stugan i augusti. Vi bokade in oss på Färna Spa där vi njöt av god mat och spa. Hemma njöt vi av nymanglade lakan.

I september besökte vi min bror i Smögen och vandrade en del av bohusleden. Vi kunde sitta ute igen, stickmyggen började försvinna, och vi invigde vår fina eldstad från Eva Solo. Hanna och jag åkte på en lyckad mor/dotter tur till Split, Kroatien.

I oktober njöt vi fortfarande av Dahlior och Verbena och en vacker höst då vi tillbringade en fin helg ute på Ön, innan vi stängde igen för vintern.

I november, alla helgona helgen, hälsade vi på mamma och besökte minnesplatsen till pappa och gravarna till mina mor- och farföräldrar. Känns bra att vara hos mamma just denna helgen då minnena blir starka. Jag firade Novent, bakade lussebullar och det snöade.

December innehöll korvverkstad hos mamma med syskonen.
Jag designade och skapade en julservis, julpysslade av hjärtans lust. Har jag sagt att jag älskar advent?

Nu är det snart ett nytt år som vi skall fira in tillsammans med härliga kompisar och våra unga vuxna. Jag ser fram emot 2024 med tillförsikt och känner mig redo att ta mig an vad som kommer i min väg.
Gott Nytt år kära bloggläsare hoppas ni vill hänga med in i 2024.

#mitt2023
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram