Jag förstår inte, man skulle ju kunna tro att man skulle vara pigg efter julhelgen med lite extra lediga dagar men nej. Trots de goda förutsättningarna för att vila ut sig så är det lätt att snarare känna sig trött efter de arbetsfria dagarna. Långa timmar i TV-soffan, fet och svårsmält mat, mer alkohol än vanligt och umgänge – fler faktorer som kan göra att sömnen inte blir lika balanserad och jämn som den brukar. Det handlar inte bara antalet timmar man sover, utan även att man inte sover så djupt som vanligt. Att det är mörkt ute kan även bidra till tröttheten. För att kompensera för mörkret använder vi lampor och andra artificiella ljuskällor som kan påverka sömnen. Att man också vänt lite på dygnet hjälper ju inte precis till när man börjar arbeta och att gå upp vid 6-tiden, social jetlag. Det finns inga snabba enkla lösningar för att få tillbaka vardagsrytmen men jag provar med att köra igång med mina kära Power Walks. Här är några bilder från min favoritrunda på 8,2 km runt den söta koloniträdgården biskopsängen.

De små husen är så söta när de är täckta av fluffig vit snö.

Jag gick utmed Svartån och det glimrade så fint i det porlande vattnet.

Amaryllisknopparna som jag köpte en vecka innan jul i förhoppning att de skulle blomma på julafton…. Nu 17 dagar efter julafton blommar de, hur tänkte jag där? Men jag passar på att njuta av dem nu istället.

Går inte tröttheten över skall jag kontakta min husläkare kanske jag har järnbrist bäst att kolla upp.

Någon annan som är trött efter julhelgerna
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram