Börjar dagdrömma så smått om trädgården, snart dags att förodla min favorit Jätteverbenan. I januari släpps vanligtvis de flesta av årets fröer och det är kanske det roligaste jag vet, att kika in vilka nyheter och färger och sorter som dyker upp. En del nyheter säljer slut snabbt så om du har siktet inställt på specifika sorter kan det vara läge att redan nu lägga vantarna på dem. När det gäller trädgård tittar jag lite på vad andra gör och apar efter, det skäms jag inte för, men jag känner ingen press på att prestera blir det bra så gläder jag mig men blir det inte bra så kanske jag läser på lite om vad som gick fel. T.ex har jag ju aldrig riktigt lyckas med luktärtorna så i år blir det plantering på friland med mycket gödsel och bra jord. 

Hur tänker jag i år kring trädgården, var är mitt fokus och vad är det som fångat lusten? Något som jag a l d r i g skulle kunna avstå från är att köpa luktärtsfröer trots mina misslyckanden. Mina favoriter genom tiderna hittar jag hos Cecilia WingårdZeta trädgård och en bubblare för året är luktärterna hos Florea. Till varje säsong har jag någon ny favorit och fördelen med ettåriga fröer överlag är ju att du kan ändra upplevelsen i trädgården på ett dynamiskt sätt. De perenna rabatterna agerar en solid grund och återkommande fond i trädgården. I år vill jag också ha rosenskära för tillsammans med luktärt ger det variation till trädgårdsupplevelsen och tillföra nya färger i blombuketterna. 
På Ön vid sommarhuset är stockrosorna min favorit, de kommer pålitligt varje år.

I år vill jag förutom mina vanliga blommor, verbena, dahlior och luktärtor även odla zinnia och rosenskära, som är otroligt tacksamma och de blommar rikligt under hela senare delen av sommaren till frosten kommer.  Jag skall satsa på mycket vitt i år. Här är frön jag klickat hem inför sommaren.
High Scent, luktärt.
Nimbus, luktärt
Spring sunshine light blue, luktärt
Royal Family white, luktärt
Kiroo, Rosenskära
Fizzy White, Rosenskära
Dreamland Ivory, Zinnia
Lilliput White, Zinnia
Opera White, Dahlia
Pompome Mix, Dahlia

En annan favorit jag har är lavendel, denna som växer vid trädäcket vid sommarhuset kommer tillbaka sommar efter sommar.

Planer på blommor inför sommaren 2024
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram