Jag är en riktig brilleslang som betyder glasögonorm på norska. Jag har haft glasögon sedan jag var 19 år och byter båge ganska ofta, nu har jag haft mina runda glasögon i 3 år och tyckte det var dags för lite nytt. Men vad skall jag välja runda glasögon, pilotbågar eller cat eye? Det finns mängder av olika former och stilar på glasögonbågar och det kan vara svårt att veta vilka som passar mig bäst. Min ansiktsform kan vara en ledtråd till att välja rätt båge.


Min ansiktsform är varken avlångt eller fyrkantig. Mina käkarna är smalare än pannan med höga kindben så jag har en oval/rund ansiktsform. Denna typ av ansiktsform har egentligen inte några begränsningar när det gäller form på glasögon. Så jag kan passa på att experimentera och kanske testa ett par glasögon med en bred ram denna gång?
När jag väljer mina bågar i butiken går jag på instinkt och väljer de som tilltalar mig. Denna gång blev det fyrkantiga och lite kraftigare bågar från Marc Jacobs både för de vanliga glasögonen och solglasögonen.

Minst lika viktigt som glasögonformen är glasögonbredden. Endast om ramen sitter optimalt i ansiktet och inte är för smal eller för bred får jag en harmonisk helhetsbild som känns bra. Men hur vet jag vilken glasögonstorlek som är rätt för mig? Eftersom jag redan har ett par glasögon som sitter rätt kan jag lätt mäta bredden på ramen från gångjärn till gångjärn.

Välsittande betyder: Skalmarna böjs inte extremt mycket utåt (för små glasögon), men vinklas inte heller starkt inåt (för stora glasögon).

Men hur högt, ovanför eller under ögonbrynen, skall glasögonen sitta? Generellt ska bågen inte sitta högre upp än ögonbrynen. Det är även opraktiskt om ögonbrynen smutsar ner glasen.

Ja då får vi se om jag får godkänt av familjen också, lite nervöst….

Jag är en riktig brilleslang
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram