Plockade in de sista julsakerna idag och stuvade undan dem på kattvinden i Studion. Studion kommer nu att förvandlas till ett drivhus, för Verbenafröna har grott och nu skall de stå kallt, 15-16 grader, med mycket ljus. Under takfönstren kommer mycket ljus men det behövs också växtbelysning. Jag sådde 40 verbenafrön och ca 30 av dem har grott och de små ynkliga plantorna har börjat sticka upp. Jag har satt växtbelysningen på timer så att de små plantorna får tillräckligt med ljus. Nu skall de små plantorna stå där i studion aka drivhuset med vattning på fatet tills de får två kronbladspar då är det dags att plantera om dem, det brukar ta ca 5 veckor. I år skall jag gå direkt från såtråget till egen kruka och spara in på en omplantering.

Det är 4:e gången jag sår egna verbenor och jag börjar få riktigt bra schvung på hela processen, Förra året fick jag alldeles för många plantor då alla 40 fröna grodde och jag tog sticklingar på alla se det blev upp emot 80 plantor. Jag gav bort en del och planterade ut lite här och var i trädgården, i år skall jag försöka hålla igen och hålla mig till max 40 plantor.
Nu stängs dörren till studion för att hålla värmen på 15-16 grader, det är lite tråkigt då jag gillar att se det mysiga rummet i slutet av korridoren här uppe.

I början av April kommer resten av växterna, zinnia, rosenskära, luktärt och dahlia planteras och då kommer det att bli trångt här inne.
Jag skall ställa upp ett större bord så att allt får plats, jag tror att det blir teakbordet från uteplatsen.
Bordet är smidigt och går att fälla ihop och blir då lätt att bära upp.
Måste lägga upp en verbenabild från förra året som var ett riktigt bra år för både dahlior och verbena, det var nog tack vare allt regn.

Nu förvandlas studion till drivhus
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram