Vecka 5, Symmetriskt landskap. Landskap är en av de mest praktiserade typerna av fotografering. Den här veckan skall jag använda symmetri i ett landskap för att skapa en ny synpunkt för denna veckas bild. Och som vanligt tog jag bilderna med min Google Pixel 7 mobil.
Jag använde mig av vatten, Svartån, för att skapa symmetri genom speglingar i vattnet.
Man ser den ca. 100 år gamla Storbron rakt fram och till vänster Brasseri Stadsparken och
Sundinska Huset, domkyrkans torn skymtar bakom det gamla apotekshuset.

Nästa vattenspegling är pilarna nere vid gästhamnen.
Speglingen är inte den bästa p.g.a isen, men man kan ana den…

Hemma efter långpromenaden njöt jag av mina nyputsade fönster. Jag passade på att putsa fönstren utanför köket och vardagsrummet igår när solen värmde upp södersidan så att det blev möjligt att putsa utomshus. Solen sken så fint in genom fönstret så jag passade på att knippsa lite bilder på matplatsen.
Innan jul är bordet juldekorerat med pepparkakshus, ljusslingor, ljusstakar och julblommor.
Men nu i februari när bordet är utan duk så vill man ju att det skall vara fint även när det inte är dukat för middag.

Mellan måltiderna, när bordet inte är dukat för middag – vad står på det då?
Vi har ett matbord i köket och ett i vardagsrummet. Det i köket har plats för 4 så där äter vi oftast medan det andra är middagsbordet med plats upp till 8 pers där vi äter när vi är fler. Dock vill jag gärna att matbordet känns levande även när de inte används till måltider. Något ska få stå där på så det inte blir för tomt. Mellan dukningar vill jag ha en grön växt eller en bukett, fina ljusstakar och en fin salladskål som jag inte vill gömma i ett skåp när det inte används. Något som kan flyttas när det ska dukas men även kunna vara en del av dukningen med saker som behövs till måltiden.

Bordet är i teak och jag köpte det billigt från retrobutiken Gavel 25 som tyvärr har lagt ner, stolarna är de klassiska Y-stolen i teak som vi köpte förra året.
Taklampan heter Spaghetti som vi köpte till vårt förra hus för 20 år sedan.
Jag kommer att ersätta mattan under bordet med den ljusa ullmattan från vardagsrummet i veckan som kommer, jag skall ha det som ett mål att det blir gjort innan fredag.

Fotoutmaning #5 och ett odukat matbord
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram