Trots att alla elementen är på max och en brasa sprakar i öppna spisen så kan inte vårt sommarhus stå emot kylan. Det läcker in kall luft i springorna i trägolvet, i fönsterlisterna och det blir inte riktigt varmt inomhus. Jag jobbar mig varm genom att köra på ny jord, egen från komposten, i alla rabbatter, krattar bort fjolårets löv och sopar uteplatserna. Jag dricker mängder av varmt te och sitter nära brasan med en filt över axlarna och raggsockar på fötterna. Igår hade vi arbetsdag och på kvällningen fick vi god whiskey hos grannarna, för att fira att stugsäsongen är igång.
På fredag kväll var på Batra och Glans med middag på K9 därför väntade vi med att åka ut till Ön tills lördag morgon.
Jag plockade vitsippor som trots kylan börjar titta fram.

Tog en bild som är min signaturbild av sommarhusen. Det är lika kallt som det ser ut….

Min fina emaljskylt som jag beställde till stugan för 8 år sedan, den var dyr men det var den värd. Så här tänkte jag vid utformandet av skylten,

Penseerna som jag planterade förra helgen får stå i fred för rådjuren, pelargonierna däremot är uppätna.

Som sagt var, det är för kallt med ö-liv just nu men kylan kan ju inte vara för evigt…
Trots att jag vet att värmen lurar runt hörnet så måste jag ha lite inspiration för att bära ut utemöblerna, när det är 2 grader och blåser nordan är inspirationen lika med noll….
Så utemöblerna står kvar i boden tills vidare.

Kallt, vi skulle ha väntat med att öppna sommarhusen
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram