En bra ide att dölja en öppning mellan bänkskåpen i köket är ett draperi. I det här fallet döljer tygstycket en trådback men efter 10 år så hade draperiet blivit både blekt och slitet. Men jag fann mer av tyget så jag kunde göra ett nytt, sim sala bim och köket är som nytt.

Studion aka drivhuset är tömt på plantor för nu är det dags för avhärdning 1 till 2 veckor innan alla plantorna placeras ut i krukor och
växtbänkar.

Nu blir det lite bärande ut och in så att plantorna får vänja sig vid både sol och vind. I år är växterna lite mindre och knubbigare tack vare att det varit lite kallare i drivhuset dessutom väckte jag dahliorna lite senare än jag brukar. En tumregel brukar vara att väcka dahliorna en månad innan man skall plantera ut dem.
De frösådda dahliorna är också senare i år, här får de stå under natten. På morgonen innan jobbet bär jag ut dem på terrassen.

Titta vilka fina hortensior jag fick på valborg av mina kära vänner.

Jag köpte lite penseer och pärlhyacinter till uteplatsen.

Nytt köksdraperi och fas avhärdning har startat
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram