Nu är det dags för en 360 i Gamstugan, det var 5 år sedan sist se här. Vi börjar med en ritning,
1. Vardagsrum
2. Kök
3. Blå sovrummet
4. Röda sovrummet
5 Badrum

Så vi går igenom huset i nummerordning, vardagsrummet sett från ytterdörren.
Omklädd soffa, auktionsfynd från effecta, väggbonad från Indiska, teakbord som kom med huset,
rottingstol och korgstol från Effecta auktionsbyrå, bokhylla kom med huset, vägglampa och golvlampa kom med huset.
Ni ser vi har verkligen återanvänt mycket. Gröna porslinskaktusar är perfekta då man inte är här ute ofta nog för att vattna.

Vardagsrummet sett från allrummet.

Nr 2 på kartan är köket, mitt sommarkök som är det mest fotade rummet i den här bloggen. När vi köpte stugan såg inte köket ut som det gör nu, här är lite före och efter bilder.
Där köket ligger idag var det två rum, ett minimalt kök en minimal matplats till höger, vääääääldigt trångt och opraktiskt. Vi rev ner många väggar och fick en ny och öppen planslösning där jag byggde ett nytt kök utmed hela väggen. Jag köpte lite billiga vitvaror från en vän som jobbade som elektriker i hyreshus som renoverades. Världens sötaste och minsta spis med bara 2 plattor men ugnen fungerar perfekt och är jättebra att baka bullar i.

Ett rullbord från IKEA får fungera som förvaring för det blåvita sommarporslinet, näverkorgarna fungerar som förvaring för diverse köksattiraljer.

Nr 3 det blå sovrummet aka master bedroom.

Nr. 4 det röda sovrummet.

Nr 5 badrummet. Även här billiga vitvaror, toalett och handfat, från min kompis, bra med återvinning.
Spegeln kom med huset, lampor från IKEA, hushållsrulle och toalettborste från IKEA.

Hallen är inte markerad på ritningen men här kommer en bild.
Även här var det väggar förut, en minimal hall som man kan ana från de bärande stolparna som vi var tvungna att ha kvar.

Jag startade ju den här bloggen 2008 för att dokumentera vårt jobb med sommarhuset, sommarhusen, Anders byggde sitt styckebyggda hus 2010-2012 se här och här. Bloggen är en inredningsblogg och jag får mest inspiration här ute i sommarhusen. jag gillar ju det här med sommarhus som inte är sådär perfekta som ett permanenta boende, sommarhusen jag dras till är lite enklare, man skall ju tillbringa mesta tiden utomhus och på sjön när det är sommar. Och när det det med enklare det är en bra beskrivning på vårt sommarhus även om vi har både el och avlopp. Att sommarhuset ligger nära när det gäller avstånd men avskilt på grund av att det ligger på en ö är bara en fördel. Tack vare läget så utnyttjar vi husen maximalt, det är lite förarbete och planering för att tillbringa några dagar i stugorna. Men det absolut allra bäst med sommarhusen är alla härliga ö-grannar som man lärt känna sedan man flyttade hit. En av ö-grannarna beskrev ö-livet som ett härligt sommarkollo från maj till september och jag kan inte annat än hålla med.

En 360 i Gamstugan
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram