Nu är nästan terrassen klar för sommaren det är bara yuccapalmen som skall flyttas ut och då behöver jag hjälp av Anders. Men den lilla palmen klarade jag att flytta ut själv.
Regnet som kom spolade bort frömjöl och damm och allt kändes lite renare och fräschare.

I kväll skall jag få ned de sista luktärtorna, i år har jag försökt att plantera luktärtorna i djupare krukor vi får se om det hjälper. Löven på luktärtorna brukar gulna några veckor in i juni och jag vet inte om det beror på fär lite gödsel, för lite vatten, för mycket vattnen eller vad….

Konstrottingkorgarna är nya för i år, en stor skifferterrass behöver lite material som mjukar upp.

Anders byggde terrassen för 4 år sedan och vi tillbringar mycket tid här ute under sommaren. Matbordet är gammalt sedan över 20 år och borde oljas in, rottingsoffan köpte jag för 7 år sedan, ett bra köp, sidobordet i teak ärvde vi av svärmor Berit, parasollet köpte jag förra året och det ramar in skyddar mot solen så att uteplatsen känns mer ombonad.

Ikväll blir det räkor hemma i stan, jag trodde inte att det skulle vara så härligt väder, hade vi vetat kanske vi hade packat och åkt ut till ön. Men imorgon åker vi ut helt säkert, Hanna skulle komma hem och kanske kommer ut framåt kvällen. Nu skall jag plantera ut de sista luktärtorna.

Skifferterrassen
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram