Jag skrev i ett inlägg här att studion skulle bli sommarens walk in closet. Men eftersom det har fungerat så bra tänker jag ge studion en ny funktion, förutom Hannas sovrum och plantskola skall det nu också bli min nya garderob eller kanske “dressing room”, på svenska låter det lite mindre spännande, omklädningsrum. Jag har satt ihop en moodboard för mitt nya omklädningsrum.

En av fördelarna med att ha ett separat omklädningsrum är att jag inte behöver treva omkring i mörkret för att hitta mina kläder på morgonen, jag går upp en timma innan Anders på vardagarna. Då slipper jag hänga fram kläderna dagen innan. Jag får en bättre överblick över vilka kläder som finns i garderoben, jag kommer bara att flytta in kläder jag använder resten kommer att slängas eller gå till någon insamling. Med en ny byrå som Nordli ovan kommer att det bli lättare att få en överblick över kläderna. Korgar till alla mina scarves och diverse accessoarer. De små korgarna är inredning till byrålådorna där man kan förvara strumpor, trosor, bh:ar etc.
Det finns redan platsbyggda förvaringsskåp med en hylla ovanpå där jag kan förvara väskor och smycken.

Skillnaden mellan dressing room och walk in closet
Vill du ha ett helt rum för dig själv där du kan byta om, spegla dig eller sminka dig?
Eller vill du snarare ha en klädkammare där alla dina kläder finns praktiskt samlade, utan att ta upp en vägg med garderober?

Det här är ett dressing room
Dressing room, är som det hörs på namnet, ett rum där du ska klä dig och inte sakna något som har med detta ändamål att göra. Det är med andra ord ett helt rum med både klädförvaring, speglar, prylar för klädvård och givetvis – skor! Eftersom vi har några rum till övers nu när barnen flyttat ut så har vi plats. Ett dressing room exponerar alla mina kläder på ett både praktiskt och trevligt sätt, samtidigt som det för tankarna till en klädesbutik. Jag har en bekväm soffa , samt ett sminkbord i ett hörn. Mitt dressingroom är väl inte det mest galmorösa, mer praktiskt och ett för kläder, dedikerat rum. Det har till och med tagit över tronen från det lite mer välbekanta konceptet – walk in closet.
Tips för att göra mitt dressing room ännu bättre:
Lägg en fluffig, ljuddämpande heltäckningsmatta över golvet.
Införskaffa en provdocka att testa outfits på.
Placera in ett sminkbord med belysning runt spegeln.
Sortera dina kläder efter färg och typ av plagg.
Bär in en eller två större plantor och placera i rummet, gärna krukpalmer.
Ha både strykbräda och ångmaskin tillgängliga för att ta bort skrynklor med.
Möblera med silkiga textilier och sammet.
Ha minst en helkroppsspegel, gärna två. Placera då i motsatta riktningar så du ser plaggen både framifrån och bakifrån.
Tips! Det är viktigt att du har bra belysning i rummet, annars kan det bli fel när du sätter ihop en outfit eller sminkar dig.

Studion skall få en ny funktion
Märkt på:        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Facebook
LinkedIn
Instagram