Södra Europa får allt varmare somrar och för vissa turister har hettan blivit för mycket.
Därför lockar det svalare klimatet i norra Europa allt fler till att tar en så kallad ”coolcation”.
Européer väntas resa norrut på semester i sommar.
Klimatförändringar har lett till varmare väder och södra Europa har drabbats av värmeböljor under sommarmånaderna.
Eftersom vi hade våran härliga sommarvecka i Kroatien i juni skall vi nu fira lite coolcation i sommarhuset.
18 grader i vattnet just nu, tror inte att jag badar idag….

Sverige har vuxit fram som en utmärkt destination för coolcationers, med sina måttliga sommartemperaturer och avslappnade semesterstil som gör det till en idealisk tillflyktsort för resenärer som vill slå värmen. Med genomsnittliga sommartemperaturer mellan 20–25°C i södra Sverige och oändliga möjligheter till utomhusutforskning erbjuder Sverige ett uppfriskande alternativ till traditionella hotspots i södra Europa. Dessutom upplever Sverige betydligt längre sommardagar på grund av sin höga breddgrad än i sydligare länder.

I takt med att resenärer i allt högre grad prioriterar resmål med enkel tillgång till vatten och naturlandskap har Sveriges mångsidiga utbud blivit särskilt tilltalande. Från stadsstränder i Stockholm och Göteborg till cirka 100 000 sjöar utspridda över landet, Sverige erbjuder många sätt att svalka sig och varva ner i en fantastisk natur.

Dessutom överensstämmer Sveriges engagemang för hållbarhet och ekoturism med moderna resenärers värderingar, vilket bidrar till dess attraktionskraft som coolcation-destination. Med ett utbud av miljövänliga boenden, fokus på närproducerad mat och miljömedvetna researrangörer, ger Sverige resenärer möjlighet att njuta av en semesterupplevelse som är både uppfriskande och miljöansvarig.

Nu har vi 4 veckors semester Anders och jag och vi börjar
här ute på vårt favoritställe, Strömskär

Efter att ha handlat mat, fyllt på bensin i båttanken och trängt oss förbi alla raggarna på Västerås Summer meet lyckade vi pricka en lucka i regnskyarna för att ta oss ut till sommarhusen. Stockrosorna blommar mot den mörka himlen och vi har just avnjutitaräkor och vitt vin.

Nu tillbringar vi helgen här innan Anders åker söderut för at möta upp Ola och fira några dagar med vinprovning i Österlen medan jag
blir kvar på hemmaplanen och kanske jobbar lite, ja vet, i år klarade jag inte min hårda dead line helt.

Hemester, staycation, eller nu det nya coolcation
Märkt på:        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Facebook
LinkedIn
Instagram