Hittade denna underbara villa dröm genom bloggen  prickenoverlivet.se.

Villan uppfördes vid övergången mellan 1950- och 1960-talet, vårt hus byggdes i samma tidsanda,  en tid som präglades av både designglädje och gedigna materialval. Tidstypiskt är också villans stora och öppna sällskapsytor tillsammans med de spännande nivåskillnaderna som skapar rum i rummet. Planlösningen bjuder in till umgänge, och under sommarhalvåret är den stora altanen en härlig förlängning av köket och matplatsen. Ljuset strömmar in, och vardagsrummets breda och lågt bröstade fönsterparti luckrar upp gränsen mellan ute och inne. När skymningen väl fallit är det mysigt att elda i den öppna spisen som återställts till sitt ursprungliga utseende. Liksom interiören har exteriören förskonats från senare decenniers tanklösa renoveringar, och de fina koppararbetena sätter sin prägel på denna fantastiska villa.

Foto; Jonas Berg för Stadshem

Ikväll blir det Taccos med hela familjen myyyyys.

Arkitektritad och unik retrovilla
Facebook
LinkedIn
Instagram