Med jämna mellanrum skriver
jag om en dröm jag har att bygga ett sprillans nytt sommarhus.
Det nya huset skall ersätta vår gamstuga. Gamstugan som
vi sakta men säkert renoverar lite varje år. Men tänk om ….

Jag har luskat runt lite på kataloghusen och Hudikhus har ett fritidshus
som tilltalar mig mycket, både på utsidan och insidan.

Husmodellen heter Gotland och den finns i lite olika
storlekar. Vi gillar ju brunsvart men jag tror jag föredrar plåttak framför tegel.

 

Vy från sjön.

Plåttak skulle jag vilja ha.

Här är 60 kvm ritningen för Fritidshuset Gotland.

Helt perfekt om du frågar mig, man undrar ju vad frakten ut till
ön skulle kosta, jag kanske skulla ta och kolla upp det.

Interiörbild, litet men effektivt kök.

 

Ingångssidan

Sjösidan med mycket fönster som jag gillar.

Huset kostar från 479.000 kronor.

Och drömma kan man ju. Nu hör jag att Anders klipper gräset, skönt jag har
klippt mest hela sommaren så det är skönta att bli avlöst. Nu är det bara 4 arbetsdagar
kvar till semestern, längtar.

Drömma om ett nytt sommarhus
Märkt på:        

2 reaktion på “Drömma om ett nytt sommarhus

 • 2018-06-26 kl. 07:17
  Permalänk

  Härligt med drömmar och de kostar ju inget 🙂 Vi köpte vårt lilla sommarställe 2010 en dröm vi haft länge, vi hade sommarställe när vi köpte detta, men vid “fel” sjö…så efter flera års letande dök detta upp och då var det bara att ge sig in i budgivningen. Så nu 8 år senare ska det äntligen bli en ny stuga på sjötomten, tomten mot sjön har vi fixat till sedan flera år, stugan ligger 9 meter från sjön och tomten sluttar lite så vi har gjort murar i etage ner mot sjön. Bygglovet från kommunens sida är klart och nu väntar vi som sagt på att länsstyrelsen ska säga sitt. Jag har dock ritat huset själv, men haft hjälp av en arkitekt med finliret. Vår stuga blir dock på 140 m2 (yttermått) då vi vill ha rymligt. Det kommer målas i falusvart, och jag kan knappt bärga mig!!
  Keep on dreaming!!

  • 2018-06-26 kl. 14:03
   Permalänk

   Hej

   Vad spännande det låter. Vi har också lite lutande tomt ner mot sjön. Våra små hus är målade med bruns/svart, med vita knutar.
   Total boendeyta är 30+65 kvm. Att bygga på en ö är lite trickigt vet vi av erfarenhet, man får planera mycket utkörningar på isen. Kul att höra om er resa. M.v.h Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram