Jag brukar alltid ta ledigt dagen före midsommar för att handla och fixa midsommartårtan, Janson brukar förberedas och lite midsommarstädning och gräsklippning är aldrig fel. Så idag startade jag dagen med promenad med Molly på en väldigt frodig Ö, jag tror inte det varit så frodigt någonsin inför en midsommarhelg. Lagom till att jag hade gjort frukost sprack dimman upp och frukosten kunde avnjutas på bryggdäck.
Sedan var det dags för gräsklippning, svettigt värre, fick bli ett dopp efter det, vattnet är ljuvligt över 20 grader då kan jag bada. Sedan var det dags att baka tårtbottnar till den obligatoriska midsommartårtan. Medan bottnarna gräddades i ugnen dammsög och såpade jag golvet i stugan. Inget slår ett såpat trägolv, doftar ljuvligt. När tårtbottnarna var klara var det dags för ett nytt pass på bryggdäck med tillhörande dopp, lika ljuvligt den här gången. Sedan monterades tårtan ihop, jag blandade mosade färska svenska jordgubbar, svindyra, med vispad grädde två msk jordgubbssylt och saften från en citron. Hanna tycker att mina tårtor är för söta så nu får vi se om den här fyllningen går hem. Jag spacklade tårtan för att att försluta den och satte den i kylskåpet där den får stå och dra sig till imorgon då den skall pyntas med frosting och jordgubbar.

Avslutar med min frukostvy, flaggstången inramad av vår ek och karaktäristiska björk, läs mer om hur det är att bo under en Ek här.

Det skall bli lite spännande att se vem som skall fira midsommar med oss imorgon, Anders så klart, Ola som fyller 24 i morgon, Hanna och Kalle som sitter på tåget från Åre och kanske dyker upp vid midnatt. Ola firar halva dagen med oss han vill inte missa kransbindningen och så fyller han ju år också så det blir ju presenter. Och så har vi blivit bjudna på midsommarpicknick hos P&P jättemysigt, jag tror vi tar ekan dit imorgon….
Nu skall jag förbereda min Janssons frestelse och lägga räkorna på tining, man vet aldrig när den där Anders dyker upp, brukar vara kvar länge på jobbet och så skickade jag en lista på lite saker som jag glömt. Det kan ta sin tid det där men jag skall ta mig ett glas vitt sätta på lite soft musik, han kommer när han kommer….

Förbereda midsommar
Märkt på:                

2 reaktion på “Förbereda midsommar

 • 2020-06-18 kl. 21:57
  Permalänk

  Trevlig midsommarhelg :-)!
  Vad fint ni verkar ha det på er ö…

  • 2020-06-22 kl. 11:40
   Permalänk

   Jag vi gillar verkligen vår Ö och inte minst våra Ö-grannar som man saknar under vintern.
   Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram