Anders och jag har verkligen kommit in i semesterlunken. Anders stiger upp lite tidigare än vad jag gör och tar en morgonpromenad med Molly och ett morgondopp, sedan fixar han frukost. Är det fint väder blir det lite bad och brygghäng med en god bok och sedan en utflykt antingen med kajakerna, eller som i tisdags med bilen till Skultuna Mässingbruk. Vi tränar varje dag, PW eller paddling eller Strömskärspasset. Jag brukar fixa middagen som oftast blir något grillat. Trevliga avbrott blir det när vi får besök av barnen eller goda vänner, som i fredags när Mari och Stefan avslutade sina seglarveckor med ett stopp hos oss.

Vi blev bjudna på supergoda Mojitos på bryggdäck.
Och till middag blev det räkor på den fina båten. Det är så fin utsikt från sittbrunnen men ser hela Västerås skyline. Och så spelade vi kort, President och Någonting och 7:an väldigt trevligt jag vann.

De senaste dagarna har varit så himla sköna, perfekt temperatur både i luften och i vattnet, inte mycket mygg eller andra kryp som man hade fasat för efter den varma vintern. Vi har suttit ute till långt fram på kvällen härligt…

Jag har ju haft lite svårt att läsa böcker, min koncentration håller bara några sidor sedan blir jag trött. Jag tror att det beror på allt surfande, det är så snuttifierande, man läser en liten text här och en annan liten text där och hoppar runt mest hela tiden. Men nu blev jag sugen på Ayn Rands klassiker Urkällan som jag läste för säkert 25 år sedan men kände att det var dags att läsa om den. Och nu har jag klarat 320 sidor av 700. Igår läste jag nästan 100 sidor så nu är jag på gång.

Handlingen utspelar sig i USA – huvudsakligen i New York – under mellankrigstiden. Bokens huvudperson är arkitekten Howard Roark, som envisas med att rita nyskapande byggnader i en tid då andra arkitekter kopierar äldre stilar. Andra framträdande personer i boken är bland andra arkitekten Peter Keating, som till skillnad från Roark är mycket osjälvständig i sitt arbete, skribenten Ellsworth M Toohey, mediamogulen Gail Wynand och Dominique Francon, Roarks kärleksintresse. Boken presenterar grundtanken för objektivismen, Rands filosofi, även om detta begrepp ännu inte var myntat då boken skrevs. I ett tal under en domstolsförhandling uttrycker Howard Roark, såväl som många andra karaktärer i boken, många av författarens egna tankar.
Läs den jag lovar att ni inte blir besvikna.


Semesterlunk
Märkt på:                    

En reaktion på “Semesterlunk

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram