Jag köpte ju den ljuvligaste kjolen från Klänningsfabriken som jag inte har använt på grund av att det inte har blivit något tillfälle att klä upp sig i dessa pandemitider. Men till jul skall jag ha den, även om det bara kommer att vara vår lilla familj som firar jul tillsammans så vill man ju klä upp sig. Julen kommer att bli så mysigt ändå, fast jag kommer ju att sakna lilla mamsen….

Kjolen hittade jag på Stockholms Klänningsfabrik, här.

Men kan man ha beige eller brunt till jul? I så fall skulle jag vilja ha något av nedanstående.

Mango Made sidenskjorta
Mönstrad sidenblus från Stine Goya
Beige silk bluse från Stenströms
Dora Satin skjorta
Davida Cashmere tröja
Inoiw cardigan från InWear
Kelly knitted alpacca blending cardigan från Bik Bok
Jultröja LED från Rusta

Det lutar faktiskt åt en jultröja från Rusta, jag tyckte att de var
riktigt fina, kanske inte är så mycket ull eller bomull i dem….

Idag satte jag ihop en Jullista på Spotify som jag spelade
för Ola när han gjorde mat,.Ola gör de godaste Hamburgarna
på högrev mums, och så har vi ju McDonalds dressing-recept, se här.

Det blev en intensiv dag på jobbet med många stressiga
möten, de hade hittat något fel på de tågen som går i trafik och då
blir det lite hysteriskt med böter och höga chefer som skriker. Men det ordnade sig och vi redde ut problemet men pulsen har varit hög hela dagen….

Jag har nu läst de två först böckerna i Serien De sju systrarna så jag tänkte ge en liten recension. Ibland får man väldigt stora förväntningar på en bok då alla berättar för en att man måste bara läsa den. ”De sju systrarna” var en sådan bok, och den levde upp till förväntningarna! Jag älskar böcker där handlingen breder ut sig över olika tidsepoker. Här en hel släktsaga som avslöjas en liten bit i taget för att leda till dagens mysterium.
Det här är de två första böckerna i en serie av sju, inspirerad av stjärnbilden Plejaderna, där vi får följa de första systrarnas resa till Brasilien och Norge i jakt på sitt ursprung. Och det är riktigt spännande! Det blir två historier om identitet, och framför allt kärlek. Vi får följa helt olika kulturer som båda har sin syn på kärlek, moral och lycka. Vad är rätt och fel i kärlekens namn? Vilken kärlek är i slutändan viktigast? Och vems lycka är i slutändan viktigast, din egen eller din familjs? Det blir ett porträtt av romantikens olika villkor och mynnar ut i ett starkt och hjärtskärande vägskäl: ingenting utom kärlek, eller allting utom kärlek? Författaren lyckas på ett fint sätt att ge varje enskild syster en helt egen identitet. Trots att den första boken är Maias berättelse får vi lära känna alla systrar när de samlas efter sin fars bortgång. det är inte svårt alls att hålla isär sex individer författaren gör det på ett finurligt sätt. Och ännu ett plus är hur författaren lyckas väva ihop denna fiktiva historia med den verkliga historier, Kristusstatyn i Rio eller författaren och Kompositören Edward Grieg. Härliga romaner och de över 500 sidorna bara flyger förbi. Riktigt bra böcker även om jag ibland känner att översättningen kunde vara bättre, många konstiga översättningar som irriterar lite. Men trots det skall det bli så spännande att följa den resterande berättelsen om dessa systrar, och nästa bok blir den tredje som heter Skuggsystern. Jag bara hoppas att magin håller i sig. 

Kan man ha beige till Jul?
Märkt på:                    
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram