Fjädrarna fladdrade, påskäggen svajade och påskkycklingarna flög på sin fartfylda resa över strömmingssundet för att nå sin slutliga destination i gamstugan. Japp jag packade påskris med pynt, fjädrar och vas i en plastpåse och tog det med ut till Ön, bära eller brista. Några fjädrar och påskägg hamnade is sundet men det mesta står nu på matbordet som om ingenting hade hänt. Bara vasen som är utbytt mot höganäskruset.

Lassade av all påskmat, penseer, påskliljor, lakan, påskris, lampolja, vatten, etc. satte på värmen, tände en brasa, bäddade, tömde musfällorna, monterade det nya elementet innan det var dags för semifinalen i Sveriges Mästerkock.

Vaknade till en strålande sol och åt säsongens första stugfrukost, så härligt att ha startat stugsäsongen igen.
Plockade ut alla torrbollar, tvättade dem och ställde dem att torka på bryggdäck. Planterade penseer och påskliljorna i nya zinkbaljan och i korgar som jag köpt på mig under åren.

Blev lurad av grannen att båten höll på att sjunka och att jag nog glömt sätta i bottenpluggen när jag sjösatte igår, April, April…. Hämtade Anders vid Tidö bryggan , han hade jobbat halva dagen. Lånade grannens vadarbyxor för att jag skulle kunna tömma stenkistan på stenar så att vi kan ta iland den och reparera skadorna som isen tillfogat den.

Gick en tur med Molly och blev bjudna på god dricka av härliga ö-grannar för att fira stugpremiären 2021, tack Maria och Pierre.

Vilken pangstart på stugsäsongen och att det varit toppenväder idag och att det är spådd ännu bättre väder imorgon gör ju inte saken sämre.

Påskrisets äventyrliga resa
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram