Idag planerar jag ett litet julbord med kompisar vi inte sett på länge. Efter frukost med hela familjen, när hände det sist, så bestämde Anders att vi skulle ta årets julkort. Det är kul med Anders han håller i den gamla tradition med julkort som skickas med posten, ni vet ett sådant där julkort som man stoppar i ett kuvert, sätter på ett frimärke och lägger på brevlådan så himla oldschool…. Nåja fram med kamera och tripoden, i vårt lilla fönster på 15 minuter då både Ola och Hanna skulle iväg på olika grejor, så gällde det att handla fort. Var skall vi stå, oj då minneskortet fullt, ta bort gamla bilder, ställa in kameran, fort fort….

Effektfullt med idegranen med frost i bakgrunden, det här kortet tyckte jag var bäst.

Hitta rätt ställe och rätt skärpa…

Nej inte här…. men skärpan är väl bra ialla fall?

Här får det bli, say cheese!

Tack familjen för att ni ställer upp på den här uråldriga traditionen.

Efter fotograferingen förberedde jag julbordet genom att lägga upp allt som skall fram i skålar
och fat och nu står det som kan förberedas i snickarboden där det vid den här årstiden är lika kallt som i ett kyslkåp, ca 8 grader,
perfekt. Nu är det Jansons frestelse som skall monteras och stekas, och lite annat smått och gott som prinskorv, köttbullar, sillpotatis och brysselkål.
Bordet är dukat, skönt att ha lite överblick. Nu skall jag bara sätta i ljus i alla ljustakar och i lyktorna på baksidan sedan kan gästerna komma.

Julkort och julbord, check
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram